اقدام پژوهی معلم پایه چهارم ابتدایی چگونه توانستم ایجادنگرش مثبت در دانش آموزانم از طریق هنرو نقاشی به دنیای اطراف آنها تقویت کنم؟در قالب ورد وقابل ویرایش در 26صفحه بهترین نمونه درفضای مجازی
مقدمه
هنر دنياي بي عيب خواستن و دنياي برترين خواستن است، دنيايي زيبا و زيبايي نويد شکوه و گشايش مي دهد و همه نگرش های مثبت در وعدگاه زيبايي به هم مي رسند چرا كه پيش از آن كه به وصف درآيد اعجاب توليد ميكند و فاصله زماني و مكاني را از ميان مي برد. در اهميت هنر، شادروان غلامحسين يوسفي در كتاب «چشمه ي روشن» نوشته است:
من هميشه يكي از مظاهر صنع خداوند را در هنر و آفرينش هنرمندان و ديد هنري ديده ام. شگفتا در قلم جان بخش آن نقاش و پيكره تراش و خوش نويس و يا در پنجه گرم پوي، نوازنده لحن آفرين و... كه هر چند از حيث پيكر و اندام ها نظير هر فرد ديگرند، هزاران تن به مدد هم نيز نمي توانند ذره اي از هنر آنان را به وجود آورند و گفته اند هنر بر بال خيال پرورش مي يابد، آب و رنگ و اميد به همراه خيال پروري آينده را ديدني تر مي كند و پيوند اميد و آينده را مستحكم تر مي سازند و درك هنر و انتقال تجربه ي ارزشمند هنري مي تواند در تعادل جامعه و ارزشمند كردن گوهر وجودي هر انسان مؤثر باشد و اين همان ايجاد زمينه براي تحقق هنرمند مفيد بودن است. (تیموری: 1394، 2) در این راستا كه سرمايه اي عظیم است که دست مايه هر معلم هنر است، كه نبايد آن را با بي توجهي كم ارزش بداند زيرا سرمايه هنر ايران داراي شكوه انكار ناپذيري است كه بايد آن را شناخت و يك معلم خوب و مهربان هنر مي تواند منادي اين شيوه پسنديده براي دانش آموزان خود باشد و آرمان هنري آن ها را با پاداش ملموس پاسخ دهد، پس بايد اميد و آينده كه دو بال پرواز براي هنرمند است را به عنوان باوري عميق در خود تكرار كنيم و نو شدن درون را كه بر پرمايگي و اصالت همراه است را در دانش آموزان پرورش دهيم و چون هنر مي تواند قدرت درك، شناخت و يادگيري را در دانش آموزان افزايش دهد و مهارت هاي زيادي از جمله بهتر ديدن و شنيدن، مهارت هاي اجتماعي ابراز وجود، اعتماد به نفس و کاهش اضطراب را به آنان دهد و نقش بنيادي که در پيشبرد ساير علوم دارد را بايد توجه كرد. در آموزش هنر به دانش آموزان، اوليا، معلم و خود دانش آموز، هر كدام در جاي خود نقش به سزايي دارند، كم كاري و عدم همكاري يكي از اين سه مورد باعث اختلال در روند كار خواهد شد، براي اين منظور بايد يك معلم خلاق دانش آموزان را به اين درس علاقه مند كند، زيرا كه به دلايل زيادي دانش آموزان علاقه خاصي به اين درس ندارند، با بهره گيري از راهكارهاي متفاوت و متنوع، آنان را به هنر و ساعت تدريس آن علاقه مند كرد تا لااقل در سطح اوليه و ابتدايي به آن ها آموزش داده شود با اين كار دانش آموز علاقه مند، والدين را نيز علاقه مند مي كنند.
با توجه به مطالب گفته شده آشكار مي گردد كه نقش و جايگاه هنر در زندگي انسان به چه ميزان داراي اهميت است و طبيعي است كه اين امر براي كودكان و دانش آموزان ضروري تر است زیرا در اين سنين داراي اوج خلاقيت و تفكر وافکار بديع هستند و با پرورش خلاقيت هاي هنري آنان مي توان زمينه ي اعتلاي خود و جامعه را هر چه بيشتر فراهم كرد همیشه هنرمندان حس شان زودتر از دیگران عمل کرده، آینده نگر هستند و جلوتر از زمان خود حرکت می کنند و نمی شود انسان تربیت دینی داشته باشد اما فهم و درک هنری نداشته باشد ولذت و زیبایی هنر را درک نکند. ( شریف زاده:
اهداف پژوهش
هدف کلی:
ميزان علاقه مندي دانش آموزان به شركت در فعاليت هاي متنوع نقاشی و رنگ آمیزی افزايش يافته، و كاربرد آن را در زندگي خود دیده و به مزیت های اصلی هنر مردم پسند،که کشف ارزش های هنری در هر چیز است برسد....
منابع و مآخذ
1- توماس، گلين، ج سلك، آنجله م،(1392)، مقدمه ای بر روانشناسی نقاشی کودکان- ترجمه محمد تقي فرامرزي،تهران (1392)، مقدمه اي بر روانشناسي نقاشي كودكان، تهران، نشر دنياي نو.
2- تيموري،كاوه، (1392)، فصلنامه، رشد آموزش هنر 36، دوره یازدهم،شماره2،زمستان،تهران، چاپ سهامي عام
3- تيموري، كاوه،(1394)، فصلنامه، رشد آموزش هنر 44، دوره سیزدهم،شماره 2،زمستان،تهران، چاپ سهامي عام
4-حبیبی فکور،دانش آموزان و همکاران(1390)، گزارش هاي برتر اقدام پژوهي، همدان، چاپ گيتي
5- شريف زاده، سيد عبدالمجيد،(1385)، فصلنامه، رشد آموزش هنر 7، دوره چهارم،شماره یک،پاییز، تهران، چاپ سهامي عام
6- شریف زاده، سید عبدالمجید،( 1386)، فصلنامه،رشد آموزش هنر 9، دوره چهارم- شماره 3، بهار،تهران، سهامی عام
7- قاسمي پويا اقبال ( 1382 )، راهنماي معلمان پژوهنده، تهران چاپ خاشع
اقدام پژوهی معلم پایه چهارم ابتدایی چگونه توانستم ایجادنگرش مثبت در دانش آموزانم از طریق هنرو نقاشی به دنیای اطراف آنها تقویت کنم؟در قالب ورد وقابل ویرایش در 26صفحه بهترین نمونه درفضای مجازی دراین قسمت خریدو دانلودکنید.