اقدام پژوهی معلم پایه دوم ابتدایی چگونه توانستم با استفاده از فناوری اطلاعات در کلاس درس اختلال یادگیری دانش آموزم را بهبود بخشم؟در قالب ورد وقابل ویرایش در 38صفحه بهترین نمونه درفضای مجازی
مقدمه
توجه به اهميت آموزش در دوران اوليه زندگي، پرداختن به پژوهش هاي علمي در برنامه هاي درسي دبستان امري كاملاً آشكار است. در دوران كودكي ساختار شخصيتي و رفتاري انسان بنيان گذاشته مي شود و اين دوران بسيار سرنوشت ساز است. امروزه به دليل آن كه كودكان پيوسته در معرض هجوم انواع رسانه ها و فناوري ها قرار دارند، لازم است فعاليت هاي يادگيري در روش هاي جديد، متفاوت و مهيج در آموزش و پرورش ارائه شود. استفاده از رايانه به عنوان ابزار آموزشي مفيد در مدارس ابتدايي براي جستجوگري در شبكه جهاني به منظور كمك به دانش آموزان ابتدايي است. استفاده از اين فناوري كلاس هاي دوره ابتدايي را از شادي و هيجان بيش تري برخوردار مي كند.
رايانه به دانش آموزان اين دوره كمك مي كند جزئيات دروس و مطالب كتاب را به خوبي فرا بگيرند. آموزش علوم، رياضي و قرآن و..... از طريق رايانه و گفتگوهاي رايانه اي و جلسات الكترونيك، به برنامه ريزي درسي و فعاليت هاي ديگر كلاسي، كمك زيادي مي كند.
اطلاعات جديد و فناوري ارتباطات به طور قابل ملاحظه اي يادگيري دانش آموزان را بهبود مي بخشد و رايج ترين شيوه هاي دستيابي دانش آموزان به اطلاعات و دانش مورد نياز آن ها را تحت تأثير قرار مي دهد.
اينترنت و ساير اشکال فناوري اطلاعات و ارتباطات ICT
(Information & Communication Technology) تغييرات عمده اي در تمرين آموزش عملي و يادگيري در كشورهاي توسعه يافته ايجاد کرده است. معلمان و دانش آموزان در سراسر جهان مي توانند ازطريق اينترنت به راحتي متن ، صدا و تصوير را به يکديگر ارسال کنند. اقدامات دولت انگليس مانند ايجاد شبکه ملي يادگيريبيانگر آن است که معلمان بايد به سرعت به سمت فعاليت هاي اينترنتي و درس هاي مبتني بر شبکه در مدارس حرکت کنند. در ديگر کشورها نيز دولت ها چنين پيشرفت هايي را تشويق مي کنند.
تحقيقات نشان داده است كه استفاده از ITبه دانش آموز فرصت تسلط بر فناوري و خودراهبري مي دهد. معلم با تغيير نقش خود از انتقال دهنده به تسهيل كننده مي تواند به ارايه محتواي اطلاعات به دانش آموزبپردازد و از طرف ديگر فعاليت هاي يادگيرنده را كه نتيجه آن يادگيري است تسهيل كند. لازمه ايفاي چنين نقشي وجود معلمان توانمند در زمينه موضوع هاي مورد تدريس و كاربرد ITاست....
منابع مورد استفاده:
آهنچيان، محمدرضا و ديگران.(1383)، اقدام پژوهي:راهبردي براي بهبود آموزش و تدريس، تهران، انتشارات رشد.
اسپارك، برنارد. (1372)، آموزش در دوران كودكي، ترجمه محمد حسن نظري نژاد، مشهد، انتشارات آستان قدس رضوي، چاپ چهارم.
ايراني، يوسف. بختياري، ابوالفضل. (1382)، روش تحقيق عملي(اقدام پژوهي)، تهران،
نشر لوح زرين.
پژوهش در حيطه كودكان استثنايي، فصلنامه پژوهشكده كودكان استثنايي، سال هفتم، شماره4، شماره پياپي 26.
چكيده مقالات ششمين همايش انجمن مطالعات برنامه درسي ايران، (1385)، نشر سروش هدايت، چاپ اول.
سيف نراقي، مريم. نادري، عزت الله. (1379)، نارسايي هاي ويژه در يادگيري (چگونگي تشخيص و روش هاي بازپروري)، تهران، انتشارات مكيال، چاپ اول.
شرام، ويلبر..... (1372)، تلويزيون در زندگي كودكان ما، ترجمه محمود حقيقت كاشاني، تهران، انتشارات مركز تحقيقات مطالعات و سنجش برنامه صدا و سيما، چاپ اول.
فصلنامه تعليم و تربيت، سال هيجدهم، شماره3، پاييز 1381.
فصلنامه تعليم و تربيت، سال بيست و سوم، شماره1، بهار 1386.
قاسمي پويا، اقبال. (1382)، راهنماي معلمان پژوهنده، تهران، نشر اشاره.
اقدام پژوهی معلم پایه دوم ابتدایی چگونه توانستم با استفاده از فناوری اطلاعات در کلاس درس اختلال یادگیری دانش آموزم را بهبود بخشم؟در قالب ورد وقابل ویرایش در 38صفحه بهترین نمونه درفضای مجازی دراین قسمت خریدو دانلودکنید.